Hoe vind ik mijn passie voor God (terug)?

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 19:45

Door: Joshua de Boer

Passie of enthousiasme is iets bijzonders! Als je leeft met passie en enthousiasme in je hart, dan werkt dat aanstekelijk. Het vuurt anderen aan om in actie te komen. Het brengt leven, het brengt blijdschap en het is de allerbeste motivatie om dingen te ondernemen. Maar wat doe je als je het gewoonweg even niet hebt? Accepteer je dat dan? Of ga je er alles aan doen om die passie weer terug te vinden?

 

Het is opmerkelijk dat enthousiasme is afgeleid van het Griekse woord “Entheos”. Dit betekent letterlijk “vervuld zijn met God”. Een enthousiaste christen is dus iemand die vol is van God. Dit is ook meteen het antwoord op de eerdere vraag. Ben je het kwijt, vul jezelf dan (opnieuw) met de dingen van God. Zet dagelijks tijd apart om te bidden en de Bijbel te lezen. Probeer keuzes te maken die in overeenstemming zijn met Gods principes. Luister naar Bijbels onderwijs. Help mee in de plaatselijke kerk. 

 

Kortom, vul je denken, spreken en handelen met de dingen van Gods Koninkrijk en voor je het weet heb je een geweldige passie voor God teruggevonden. Er is niets mooiers om als christen gevuld te zijn met God en op die manier een invloed uit te oefenen op je omgeving.

Kom naar de jaarlijkse conferentie ‘Back tot he Start’ en wordt aangestoken als een fakkel in de hand van God. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.