Back to the start!

Gepubliceerd op 27 september 2019 om 19:56

Door: Marcella van de Kuil

GA TERUG NAAR START. Voor degenen die wel eens Monopoly gespeeld hebben een bekend zinnetje! Terug naar start… Terug naar het begin. Maar wat betekent dit nu precies in je relatie met God?

 

“Stel dat je terug in de tijd mocht reizen, zou jij dat willen en zo ja, waarom?” Deze vraag stelde ik laatst aan een groep tieners. Veel van hen zouden inderdaad terug willen gaan. Om negatieve ervaringen te vermijden, andere keuzes te maken op cruciale momenten of om bepaalde herinneringen uit te wissen. Met hun huidige kennis en levenservaring zouden zij nu als het ware een herkansing willen doen. 

 

Misschien herken je dit gevoel wel. Je bent al jaren christen, maar je leeft nu eenmaal in een gebroken wereld en je hebt moeilijke dingen meegemaakt. Misschien heb je hard gewerkt, veel gegeven, maar weinig resultaat gezien. Je zou terug in de tijd willen reizen om andere keuzes te maken in je persoonlijk leven of je bediening. Of je verlangt er gewoon naar om dat vuur, die passie die je eens had voor Jezus, weer terug te krijgen. Je zou wel willen dat je terug was op die dag, dat je onder tranen je leven aan Hem overgaf en diep van binnen die enorme vreugde voelde over jouw redding! Oh, wat was het toen makkelijk om je vrienden over Hem te vertellen!

Weet je wat? Er is een manier om weer terug te gaan. Niet zozeer terug in de tijd. Maar TERUG NAAR START. In Psalm 51, vers 9 en 12-15 omschrijft David dat heel mooi:

“Reinig mij, dan ben ik weer helemaal schoon.

Was mij, dan is mijn hart weer witter dan de sneeuw.

Geef me een zuiver hart, God!

Maak mijn geest nieuw en sterk.

Stuur me niet bij U vandaan.

Neem uw Heilige Geest niet van mij weg.

Maak me weer blij over uw redding.

Maak me gewillig om U te gehoorzamen.

Dan zal ik slechte mensen leren hoe U wil dat zij leven.

Dan zullen ze U gaan dienen.”

 

David verlangde naar iets nieuws, een frisse start! Hij had veel dingen meegemaakt, hij had fouten gemaakt, hij was moe en voelde zich somber. Gelukkig was hij een man die begreep dat God een goede Vader is, die ons altijd geeft wat wij nodig hebben. In geloof ging hij terug naar “start”.

 

Soms zijn er cruciale ontmoetingen en momenten nodig om een nieuwe, frisse aanraking van God te ontvangen. Zo verlangen wij, met MCI Church Utrecht, ernaar om samen “TERUG NAAR START” te gaan en ons persoonlijke leven, onze visie voor de toekomst en onze kerkstructuur te laten vernieuwen door de kracht van Gods Geest! 

Dit doen wij tijdens onze jaarlijkse Conferentie, Back to the Start 2019. 


Als jij ernaar verlangt om terug te keren naar Gods oorspronkelijke plan met jouw leven en jouw bediening,
schrijf je dan in! Dan gaan we samen BACK TO THE START.

Reactie plaatsen

Reacties

Beau
5 jaar geleden

Yeah ! Powerfull ❤